Skip to content

Activitățile Skills UP for Youth se modifică din cauza pandemiei

Scopul proiectului Skills UP for Youth și perioada de desfășurare rămân neschimbate: dezvoltarea competențelor transversale a 150 de tineri participanți, cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani din Timișoara. Proiectul se va desfășura în perioada 11 octombrie – 28 noiembrie 

În schimb, pandemia ne-a obligat să eliminăm cele 4 traininguri din lista de activități și să găsim soluții alternative. Astfel vom organiza o serie de 5 activități de tip Treasure Hunt, cu echipe de 2-6 persoane. Interacțiunea dintre echipe pe parcurs activităților va fi extrem de scăzută (spre inexistentă) – pentru acest lucru vor exista momente de start decalate, trasee cu puncte care pot să difere și sarcini diferite pe alocuri. 

Participanții vor primi înainte de evenimente un suport de activitate (echivalentul unui suport teoretic la un training), iar la sfârșitul evenimentelor, echipele participante vor fi întâmpinate de un facilitator care va realiza un debrief al activității.

Pentru a crește gradul de interes față de cele 5 evenimente, acestea au fost dispuse în primele 3 weekenduri din luna noiembrie, iar fiecare sfârșit de săptămână propune o temă și o poveste unică. În primul weekend prezentăm de două ori The MoonLight Call (cu specific de Halloween), în al doilea weekend vom avea o reprezentație a Teroare în Timișoara (atentat cu bombă), iar în al treilea sfârșit de săptămână vom avea de două ori Nuclear Attack.

Activitățile din cadrul proiectului îi înzestrează pe tineri cu competențe și abilități personale și profesionale, precum capacitatea de a lucra în echipă și de a conduce, soluționarea problemelor, comunicare și gândire critică. De asemenea, putem spune că proiectul este o puntea către educație, formare sau muncă.